6 tipov ako prekryť chuť Macy

Špecifická chuť Macy peruánskej

Maca má osobitú karamelovú alebo  sladovú chuť. Veľa ľudí má rado jej chuť, no niektorí ju naopak vôbec nemusia. Nižšie uvádzam 6 praktických tipov pre tých, ktorí nie sú nadšencami chuti Macy.

Maca prášok má svoju špecifickú chuť, ktorá nie každému chutí

Maca prášok má svoju špecifickú chuť, ktorá nie každému chutí

  1. Nie každý druh Macy chutí rovnako. Červená maca je najsladšia a má najjemnejšiu chuť. Žltá maca je najmenej sladká a čierna maca je chuťovo niekde medzi nimi. Skúste teda radšej červenú Macu miesto iných odrôd.
  2. Dávajte si Macu do jedla. Mám k dispozícii stále sa rozrastajúci zoznam receptov, ktoré obsahujú Maca prášok, či už želatínovaný alebo raw. Je v nich všetko od jednoduchých mliečnych drinkov a brownie koláčikov cez polievky až po proteínové tyčinky. Prezrite si pre inšpiráciu Maca recepty
  3. Použite škoricu. Je to skvelá rada, ktorú som dostal od užívateľov Macy. Premiešajte Macu so štipkou škorice a zmiešajte s mandľovým alebo ryžovým mliekom. Niektorí užívatelia si radi pridávajú trocha prídavného sladidla ako je med alebo agáve sirup.
  4. Dajte si Macu s malým množstvom nápoja. Niektorým pomáha, keď si dajú Macu takpovediac „na ex.“ Podstatou je zmiešať Maca prášok iba s 1-1,5 dcl nápoja a vypiť naraz.
  5. Užívajte Macu v kapsuliach. Najlepším spôsobom ako natrvalo zakryť chuť Macy je užívať ju v kapsuliach. V tejto forme je ale Maca drahšia než vo forme prášku.

Dúfam, že ste pre seba našli vhodný spôsob, ako s ľahkosťou užívať Macu. Ak máte nejaké iné odporúčanie, napíšte mi ho, prosím, do komentárov pod článkom.

4.8/5 - (10 votes)

Leave a Reply

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

TOPlist