Špecifická chuť Macy peruánskej
Maca má osobitú karamelovú alebo sladovú chuť. Veľa ľudí má rado jej chuť, no niektorí ju naopak vôbec nemusia. Nižšie uvádzam 6 praktických tipov pre tých, ktorí nie sú nadšencami chuti Macy.
- Nie každý druh Macy chutí rovnako. Červená maca je najsladšia a má najjemnejšiu chuť. Žltá maca je najmenej sladká a čierna maca je chuťovo niekde medzi nimi. Skúste teda radšej červenú Macu miesto iných odrôd.
- Dávajte si Macu do jedla. Mám k dispozícii stále sa rozrastajúci zoznam receptov, ktoré obsahujú Maca prášok, či už želatínovaný alebo raw. Je v nich všetko od jednoduchých mliečnych drinkov a brownie koláčikov cez polievky až po proteínové tyčinky. Prezrite si pre inšpiráciu Maca recepty
- Použite škoricu. Je to skvelá rada, ktorú som dostal od užívateľov Macy. Premiešajte Macu so štipkou škorice a zmiešajte s mandľovým alebo ryžovým mliekom. Niektorí užívatelia si radi pridávajú trocha prídavného sladidla ako je med alebo agáve sirup.
- Dajte si Macu s malým množstvom nápoja. Niektorým pomáha, keď si dajú Macu takpovediac „na ex.“ Podstatou je zmiešať Maca prášok iba s 1-1,5 dcl nápoja a vypiť naraz.
- Užívajte Macu v kapsuliach. Najlepším spôsobom ako natrvalo zakryť chuť Macy je užívať ju v kapsuliach. V tejto forme je ale Maca drahšia než vo forme prášku.
Dúfam, že ste pre seba našli vhodný spôsob, ako s ľahkosťou užívať Macu. Ak máte nejaké iné odporúčanie, napíšte mi ho, prosím, do komentárov pod článkom.